Access

Het databaseprogramma Access is één van de weinige Office-programma’s waar je met alleen een beetje proberen niet ver komt.

Om een goede database te maken heb je niet alleen kennis nodig over Access, maar ook over de ontwerpaspecten van een database.


Het doel van een database is om grote hoeveelheid data geordend te beheren. In de privésfeer valt te denken aan een adressenboek of een overzicht van een cd-collectie. Dat zijn relatief eenvoudige databases. Met Access kunnen veel complexere databases worden gemaakt, bijvoorbeeld voor relatiebeheer, financieel beheer of het beheer van materialen.

Het ontwerpen van een goede database kan een ingewikkeld gebeuren zijn – er zijn niet voor niets al vele (theoretische) boeken over geschreven. Bij ByteGuide behandelen we de belangrijkste en meest voorkomende onderwerpen.

Een database kent in grote lijnen twee typen gebruikers: de eindgebruikers, die alleen de data beheren, en de ontwerpers, die beslissen over de opbouw van de database. Wij hebben de trainingen Access zó ingericht, dat we voor elke doelgroep een passende cursus hebben. Geen overbodige kennis dus!


Deze korte training (één dagdeel) is bedoeld voor diegenen, die de gegevens van een bestaande database beheren. Het bewerken en zoeken van gegevens staat centraal.

Een eenvoudige database, zoals een adressenlijst, bestaat meestal maar uit één of enkele tabellen. In deze training leert u zo’n database te bouwen.

Bij het ontwerpen van een professionele database komt heel wat kennis van databases kijken. Wij leren u de achtergrondkennis én het toe te passen in een functionele relationele database.

liever aan uw wensen aangepast?

Wilt u deze training liever als besloten bedrijfstraining, of als privétraining? Dat is natuurlijk mogelijk. Ook kunnen we een aangepaste trainingsinhoud voor u maken: een maatwerktraining. » contact

courses in English

All courses can be given in English as well in Dutch. Please contact us for more information. » contact

DemoWebsite

laatst gewijzigd: 19 mei 2010

De ByteGuide DemoWebsite is live! Ervaar nu zelf hoe eenvoudig het is om een website te beheren. » lees verder

ICDL/ECDL-testcentrum

laatst gewijzigd: 31 maart 2010

ByteGuide leidt op tot de examens van het ICDL/ECDL. We zijn hard bezig zelf ook testcentrum te worden. Dan kunt u de examens bij ons afleggen. Alles onder één dak! » lees verder

nieuwe trainingen

laatst gewijzigd: 6 april 2010

Software is altijd in ontwikkeling. ByteGuide volgt die ontwikkelingen: er komen nieuwe cursussen bij en de inhoud van onze cursussen wordt regelmatig aangepast aan de nieuwste inzichten. Blijf kijken!