ICDL/ECDL

ByteGuide is de trainingsorganisatie op Curaçao die opleidt tot het internationaal erkende certificaat ICDL.

Stel: u volgt een computercursus. Maar hoe toont u bij een sollicitatie aan wat u geleerd hebt, en wat u kunt met de computer? De oplossing is simpel: ICDL. Het ICDL, het International Computer Driving License, is een internationaal erkend certificaat waarmee u uw computervaardigheden kunt aantonen.

wereldwijd

“ECDL Foundation is the certifying authority of the leading international computer skills certification programme – ECDL / ICDL. The quality and reputation of our certification programmes are built on over a decade of experience in successfully delivering Information Communication Technology (ICT) certification programmes to over 9 million people, in 41 languages around the World” (bron: www.icdl.org)

rijbewijs

Vrij vertaald is het ICDL (of ECDL, European Computer Driving License, dat is hetzelfde) dus een computerrijbewijs. Dit certificaat is in bijna 150 landen erkend. Examen doen kan in verschillende talen, zoals Engels of Nederlands, maar de exameneisen zijn in alle talen gelijk.

modules

Het basisrijbewijs van het ICDL/ECDL is opgebouwd uit zeven modules:

module ICDL/ECDL Microsoft ByteGuide
1 Basisbegrippen van ICT - » onze training
2 De computer gebruiken en bestanden beheren Windows » onze training
3 Tekstverwerking Word » onze training
4 Spreadsheets Excel » onze training
5 Databases gebruiken Access » onze training
6 Presentaties PowerPoint » onze training
7 Websurfen en Communicatie Internet Explorer » onze training
Outlook » onze training

Het startdiploma krijgt u als u vier modules hebt afgerond. Voor het volledige rijbewijs moeten alle zeven modules met goed gevolg afgelegd zijn. Naast het basisrijbewijs bestaat er ook nog een vervolg, dat bestaat uit vier modules:

module ICDL/ECDL Microsoft ByteGuide
3 Tekstverwerking Word » onze training
4 Spreadsheets Excel » onze training
5 Databases gebruiken Access » onze training
6 Presentaties PowerPoint » onze training

examen

Na het volgen van een cursus bij ByteGuide kunt u examen doen in het ICDL/ECDL, maar is geen vast onderdeel van de cursus. Wel krijgt u altijd een certificaat van ons, waarmee u kunt aantonen dat u een cursus bij ons hebt gevolgd.

liever aan uw wensen aangepast?

Wilt u deze training liever als besloten bedrijfstraining, of als privétraining? Dat is natuurlijk mogelijk. Ook kunnen we een aangepaste trainingsinhoud voor u maken: een maatwerktraining. » contact

courses in English

All courses can be given in English as well in Dutch. Please contact us for more information. » contact

DemoWebsite

laatst gewijzigd: 19 mei 2010

De ByteGuide DemoWebsite is live! Ervaar nu zelf hoe eenvoudig het is om een website te beheren. » lees verder

ICDL/ECDL-testcentrum

laatst gewijzigd: 31 maart 2010

ByteGuide leidt op tot de examens van het ICDL/ECDL. We zijn hard bezig zelf ook testcentrum te worden. Dan kunt u de examens bij ons afleggen. Alles onder één dak! » lees verder

nieuwe trainingen

laatst gewijzigd: 6 april 2010

Software is altijd in ontwikkeling. ByteGuide volgt die ontwikkelingen: er komen nieuwe cursussen bij en de inhoud van onze cursussen wordt regelmatig aangepast aan de nieuwste inzichten. Blijf kijken!